De E313 is ter hoogte van Geel-Oost in de richting van Antwerpen weer vrij. In de richting van Hasselt blijft de snelweg volledig afgesloten na een ongeval met een lpg-tankwagen afgelopen nacht.

De tank was lekgeslagen.

Automobilisten vermijden best de snelweg daar. Het lpg werd intussen overgepompt. De nabije omgeving was uren ontruimd omdat er ontploffingsgevaar was tijdens het overpompen. De buurtbewoners kunnen weer naar huis.

Om 16:00u is de E313 in Geel-Oost weer vrijgemaakt in de richting van Antwerpen. Er werden ter hoogte van het ongeval schermen geplaatst om kijkfiles te vermijden tijdens de avondspits.

De snelweg is in de richting van Hasselt nog steeds dicht. De vrachtwagens die bij het ongeval betrokken waren, worden daar nu weggetakeld. Het takelen zal rond 17u afgerond zijn.

Het wegdek is op de plaats van het ongeval licht beschadigd en dat moet na het takelen nog worden hersteld en uitharden. Het streefdoel is om tegen 18u de snelweg opnieuw open te stellen richting Hasselt, maar het is nog afwachten of dat lukt.

De situatie zal de avondspits opnieuw bemoeilijken. Wie van Antwerpen naar het oosten wil, kan best via Brussel of Eindhoven omrijden.

De buurtbewoners die vanmorgen hun huizen moesten verlaten, kunnen nu onder begeleiding van de brandweer naar huis terugkeren. De brandweer staat ook klaar om vragen van buurtbewoners te beantwoorden. (VRT NWS)